Utroskab og parterapi

Utroskab og parterapi

Har du selv eller din ægtefælle været utro?

Utroskab er en traumatiserende oplevelse, især for den forurettede part, men også for den, der har været utro.

Chokket, smerten og frustrationen der opstår når utroskaben kommer frem i dagens lys kan virke ubærlig, og udfordringen i at tilgive, komme videre og genopbygge den brudte tillid mellem ægtefællerne kan virke uoverstigelig. 
Nogle vil måske sige at et ægteskab aldrig kan genopbygges efter et svigt af den størrelse. Det er også helt individuelt – noget parterne selv skal beslutte om de kan og vil. 

I nogle tilfælde er utroskab dét der gør en ende på et parforhold, men i andre tilfælde er den også den oplevelse der får parret til at stoppe op og revurdere sig selv og deres parforhold.
Der er ægtepar der har valgt at blive sammen efter sådan en tragedie som utroskab er, og for mange har det kunnet lade sig gøre på grund af den hjælp de har fået af en parterapeut i parterapi.  

Paradoksalt nok kommer der nogle gange udvikling ud af kriser, og det kan også ske efter et svigt som utroskab hvis parterne har ønske om og overskud til at tage kampen op.

I parterapien er det ikke terapeutens opgave at placere skylden, men at hjælpe parterne til at holde paraderne nede og holde ro over situationen, så de kan tale om deres følelser uden at stemningen bliver vred, aggressiv og eskalerer i råb og tårer som den måske vil gøre inden for hjemmets fire vægge. Dette kan være en mere ansvarlig måde at få talt ud om utroskaben. 

I tilfælde af utroskab vil en parterapeut altså fungere som en professionel fortrolig, der kan se og høre situationen som en udenforstående. Det kan ofte være af stor værdi for nogle der er i konflikt.

Hans J. Juhler, der er psykoterapeut og har base i Charlottenlund, har i mange år kun har arbejdet med parterapi. Størstedelen af hans klienter har opsøgt hans praksis i forbindelse med utroskab, og han har derfor siddet over for mange par der stod i den situation, I måske selv står i nu. 

For at genopbygge forholdet vil han hjælpe jer med at lære at tale sammen, få talt om hvad der skal til for at genopbygge tilliden for den forurettede part og at mødes på en konstruktiv måde når uoverensstemmelserne opstår. 

Parterapeut Hans J. Juhler kan kontaktes på email og telefon via linket.

 

Comments are closed.